La mar Morta és un llac salat que es troba entre Cisjordània, Israel i Jordània és a la Vall del Rift de Jordània, i el seu principal afluent és el riu Jordà. És en una depressió a 422 metres sota el nivell del mar,essent el punt més baix de la superfície de la Terra en terra ferma, i ocupa uns 625 km² ara bé, fa un segle el nivell period a 395 metres i ocupava una àrea de 1.200 km². Conté una de les aigües més salades del món amb el 33,7 % de salinitat, eight,6 vegades més salat que els oceans, només superat pel llac Assal (Djibouti), el Kara-Bogaz-Gol (Turkmenistan) i alguns llacs hipersalins de Les Valls Seques a l’Antàrtida com l’Estany Don Juan. Aquesta elevada salinitat crea un entorn hostil a la vida i d’aquí el seu nom. La mar Morta té una llargada de 67 quilòmetres i eighteen quilòmetres en el seu punt més ample.
L’elevada salinitat de l’aigua augmenta la flotabilitat dels banyistes.
La mar Morta ha atret visitants de tota la conca del Mediterrani durant els darrers mil·lennis. Segons la Bíblia, va ser un lloc de refugi per al rei David. Va ser una de les primers centres de salut, per a Herodes el gran, i ha estat el proveïdor d’una àmplia varietat de productes, des de bàlsams per a la momificació egípcia, a potassa per als fertilitzants. La gent també utilitza la sal i els minerals de la mar Morta per crear cosmètics a herbes.

La Mar Muerto es un lago salado que se encuentra entre Cisjordania , Israel y Jordania es en el Valle del Rift de Jordania , y su principal afluente es el río Jordán . Es en una depresión a 422 metros bajo el nivel del mar , siendo el punto más bajo de la superficie de la Tierra en tierra firme , y ocupa unos 625 km ² ahora bien , hace un siglo el nivel period a 395 metros y ocupaba un área de 1.200 km ² . Contiene una de las aguas más saladas del mundo con el 33,7% de salinidad , eight,6 veces más salado que los océanos , sólo superado por el lago Assal ( Yibuti ) , el Kara- Bogaz – Gol (Turkmenistán ) y algunos lagos hipersalinos de Los Valles Secos en la Antártida como el lago Don Juan. Esta elevada salinidad crea un entorno hostil a la vida y de ahí su nombre . La Mar Muerto tiene una longitud de 67 kilómetros y eighteen kilómetros en su punto más ancho .
La elevada salinidad del agua aumenta la flotabilidad de los bañistas .
El mar Muerto ha atraído visitantes de toda la cuenca del Mediterráneo durante los últimos milenios. Según la Biblia , fue un lugar de refugio para el rey David . Fue una de las primeros centros de salud , para Herodes el grande , y ha sido el proveedor de una amplia variedad de productos , desde bálsamos para la momificación egipcia , a potasa para los fertilizantes . La gente también utiliza la sal y los minerales del Mar Muerto para crear cosméticos a hierbas .

The Useless Sea (Hebrew: יָם הַ‏‏מֶּ‏‏לַ‏ח, Yām HaMélaḥ, “Sea of Salt”, also Hebrew: יָם הַ‏‏מָּוֶת, Yām HaMā́weṯ, “The Sea of Death” Arabic: البحر الميت‎ About this sound al-Baḥr al-Mayyit (help·info), also identified as the Salt Sea, is a salt lake bordering Jordan to the east, and Palestine and Israel to the west. Its surface area and shores are 427 metres (1,401 ft) under sea level,Earth’s least expensive elevation on land. The Useless Sea is 306 m (1,004 ft) deep, the deepest hypersaline lake in the environment. With 34.two% salinity (in 2011), it is also a person of the world’s saltiest bodies of drinking water, nevertheless Lake Vanda in Antarctica (35%), Lake Assal (Djibouti) (34.eight%), Lagoon Garabogazköl in the Caspian Sea (up to 35%) and some hypersaline ponds and lakes of the McMurdo Dry Valleys in Antarctica (such as Don Juan Pond (forty four%)) have noted better salinities. It is nine.6 instances as salty as the ocean.This salinity tends to make for a severe surroundings in which animals can’t prosper, hence its identify. The Useless Sea is fifty kilometres (31 mi) very long and 15 kilometres (nine mi) large at its widest stage.[1] It lies in the Jordan Rift Valley, and its primary tributary is the Jordan River.

The Useless Sea has attracted website visitors from around the Mediterranean basin for hundreds of yrs. Biblically, it was a place of refuge for King David. It was a person of the world’s initial health resorts (for Herod the Excellent), and it has been the provider of a large range of merchandise, from balms for Egyptian mummification to potash for fertilizers. Folks also use the salt and the minerals from the Useless Sea to develop cosmetics and herbal sachets.
The Useless Sea seawater has a density of 1.240 kg/L, which tends to make swimming very similar to floating.

Posted by jmmc01 on 2014-05-09 23:fifty six:thirteen

Tagged: